Володимир Зеленски призова за прекратяване на войната с Русия, като заяви,

...
Володимир Зеленски призова за прекратяване на войната с Русия, като заяви,
Коментари Харесай

Президентът на Украйна: Войната трябва да приключи! Трябва да седнем на масата за преговори в интерес на народите си

Володимир Зеленски призова за преустановяване на войната с Русия, като съобщи, че двете страни би трябвало да проведат договаряния в името на народите си.

" Войната би трябвало да завърши. Трябва да седнем на масата за договаряния - не поради остарели убийствени упоритости, а в полза на народите си ", съобщи той във видеопослание.

Президентът на Украйна приветства решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да забрани вноса на нефт от Русия. Зеленски съобщи: " Това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, заплатен на Русия, се трансформира в патрони и снаряди, които летят към други суверенни страни ".

Той показа още, че Русия е обстрелвала и блокирала филантропични коридори за евакуация на цивилни жители и означи, че първият филантропичен кулоар, който е бил отворен, е единствено 1% от това, което би трябвало да се направи.

Зеленски също по този начин благодари на руснаците, които поддържаха Украйна и излязоха на митинги против войната.

Припомняме, че войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари, провокира интернационално наказание, докара до тежки финансови наказания против Москва и провокира отлив на международни компании от Русия.

По данни на Организация на обединените нации минимум 474 души са починали, а 861 са ранени.От организацията означават обаче, че изискванията на място затрудняват инспекцията на същинския брой на убитите и ранените цивилни в Украйна от началото на войната. 

Около 2 млн. души са избягали в прилежащи страни, заяви Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР